PROJECTE ESCOLA MULTILINGÜE


A la nostra escola som conscients de la importància que té l'aprenentatge de llengües estrangeres en la societat actual i per això, des de ja fa alguns anys hem introduït diferents canvis encaminats a potenciar l'estudi de la llengua anglesa.

Nosaltres apostem per una escola multilingüe i el nostre objectiu és aconseguir que la majoria dels alumnes de 6è assoleixin el nivell A2 d'anglès del Marc Comú Europeu de Referència (MCER), equivalent al nivell que la majoria d'alumnes dels països europeus obtenen en aquesta edat.

 

LA NOSTRA ESCOLA OFEREIX:


L'aprenentatge de l'anglès

Oferim l'aprenentatge d'aquesta llengua estrangera des de P-3 fins a 6è i hem cregut oportú augmentar les hores setmanals d'anglès. Això ho hem aconseguit utilitzant algunes de les hores complementàries a part de les hores curriculars d'anglès ja existents.

  • A 1r de Cicle Inicial hem passat de fer 1 hora i mitja setmanal a 2 hores i mitja.
  • A 2n de Cicle Inicial hem passat d'1 hora i mitja setmanals a 3 hores.
  • Al Cicle Mitjà de 3 a 4 hores.
  • Al Cicle Superior de 3 a 5 hores setmanals.

 

Exàmens Oficials de Cambridge

Oferim la possibilitat de realitzar les proves de certificació de Cambridge a la nostra escola i obtenir una titulació que ho acrediti.

Gràcies a l'acord signat entre la Universitat de Cambridge i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), el nostre centre pot realitzar els exàmens de Young Learners (7 a 12 anys): Starters, Movers i Flyers. En aquests es realitzen 3 tipus de proves: Listening, Reading&Writing i Speaking (individual).

Aquests exàmens estan reconeguts internacionalment i suposen una avaluació externa i objectiva amb igualtat d'oportunitats per a tots. Fins ara, els resultats han estat molt bons i tots els alumnes presentats han aconseguit el certificat del nivell al que s'han presentat.

 

Auxiliar de conversa

Des de fa 4 anys, la Helen treballa amb nosaltres. És anglesa i amb ella els alumnes de 5è i 6è poden practicar 'speaking'. Ella dóna suport a les activitats curriculars programades i ajuda a desenvolupar la competència comunicativa. Sempre utilitza la llengua anglesa dins i fora de l'aula, i l'anglès és l'únic vehicle de comunicació entre ella i els nostres alumnes. Creiem que és una bona oportunitat per practicar l'anglès en situacions diverses.


AICLE-CLIL

L'Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Anglesa s'està duent a terme de forma gradual i en unitats didàctiques.

Els alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària aprenen en anglès, continguts del medi natural i social.

 

Blocs d'anglès  (English Skills)

S'han creat dos blocs: el de Starters i el de Movers amb una recopilació d'activitats de diferents webs, on els alumnes de 4t, 5è i 6è (i qui ho desitgi) poden accedir i practicar el seu anglès. Totes les activitats que formen part d'aquests blocs estan encaminades a millorar la comprensió i expressió oral i escrita.

Tenim en projecte la creació d'un nou bloc, el dels Flyers.


Teatre en anglès

Ja fa alguns anys que donem l'oportunitat d'assistir a una obra de teatre en anglès, per treballar aquesta matèria de forma diferent.

El passat mes de novembre, els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è van anar al teatre a veure l'obra 'The Treasure Island'. L'obra va ser representada per actors nadius i la llengua vehicular va ser l'anglès. Va ser una obra molt divertida i els alumnes van participar activament cantant i alguns, fins i tot, actuant com a veritables actors.També et pot interessar...