Projectes de la Llar d'Infants

A la Llar d'Infants Mare de Déu del Carme, ja no s'utilitzen els típics llibres que les editorials elaboren, sinó que les educadores de la Llar d'Infants han elaborat nou projectes diferents adaptats als interessos i capacitats dels infants. A aquesta metodologia, se li ha donat el nom de 'L'aventura d'aprendre'. Així doncs, partint dels diversos centres d'interès, els infants poden descobrir i aprendre moltes coses noves!

D'aquesta manera, les activitats realitzades a la Llar d'Infants estan elaborades especialment per els nens i nenes de cadascuna de les classes. Així, els infants són els protagonistes dels seus propis aprenentatges, poden conèixer molt bé les mascotes de la seva classe, gaudeixen realitzant activitats adaptades als seus interessos...

Gràcies a aquesta nova manera de treballar, des dels més petits fins als més grans de la nostra escola bressol, poden treballar els mateixos projectes però tenint en compte els diversos estats maduratius; no tots els infants són capaços de fer les mateixes activitats. Per aquest motiu, els projectes de l'aula de quatre mesos a un any  són exclusivament manipulacions, activitats sensorials, jocs diversos i moltes cançons! Així mateix, i conservant el tipus d'activitats realitzades a l'aula dels cargolets, a l'aula dels infants d'un a dos anys, s'incorporen activitats més dirigides i de psicomotricitat fina com ara enganxar adhesius, pintar i manipular objectes amb característiques concretes. També es millora l'atenció mitjançant l'audició de contes i cançons breus. A l'aula dels peixets, els més grans de la Llar d'Infants, com que ja són capaços d'estar atents estones una mica més llargues, realitzen activitats una mica més complicades, descobreixen moltes coses noves i comencen a fer raonaments senzills.

Durant el primer trimestre, els projectes que treballem són el de L'adaptació, La tardor i la Castanyada, i El Nadal. Aquests projectes ens  ajuden a conèixer la nostra Escola Bressol i a descobrir moltes coses del nostre entorn i les festes i celebracions d'aquesta època.

Adaptació

La tardor i la castanyada

El Nadal

 

Durant el segon trimestre, els projectes que es treballen són el de L'Hivern, Les joguines, i La Pasqua. Amb aquests projectes, que ja són una mica més complexos, els infants poden treballar i potenciar diversos hàbits d'autonomia personal i seguir descobrint moltes característiques de l'entorn.

L

Les joguines

La Pasqua

 

Per acabar, el tercer trimestre es treballen els projectes de La primavera, Els animals, i Els aliments. Concloent així el curs a la Llar d'Infants i fent uns aprenentatges cada vegada més complexos, els infants poden conèixer les característiques bàsiques de la primavera, conèixer els sons dels animals, veure de ben a prop i descobrir moltes coses que fins al moment no sabien!

La primavera

Els animals

Els aliments


També et pot interessar...